Itinerari per la Barcelona Medieval

Itinerari per la Barcelona Medieval

Dins del TG Temps de croades, hem investigat com es vivia durant l’Edat Mitjana, hem estudiat el romànic i el gòtic i finalment hem muntat un itinerari per la Barcelona Medieval.

Per parelles hem hagut d’explicar un punt de l’itinerari. Prèviament hem recollit i elaborat un petit dossier informatiu sobre l’indret que ens han assignat: la plaça del Rei, el palau de la Generalitat, l’Ajuntament, el Call, la Catedral, la plaça del Pi, Sant Pau del Camp, les Drassanes, Santa Maria del Mar o el carrer Montcada.

Avui hem fet la sortida. Des de l’Institut amb metro ens hem dirigit a la Plaça de l’Àngel on hem situat les tres muralles existents: la romana, la muralla de Jaume I (de la segona meitat del s. XIII) i la de Pere III el Cerimoniós (del s. XIV).

Després hem anat caminant i descobrint aquests elements del romànic i del gòtic. A cada parada havíem d’exposar quin era l’ús de l’edifici durant l’edat mitjana i les seves característiques.

A més de la dificultat d’entendre la informació i elaway propacleaners aborar-la, hem hagut d’exposar-la oralment davant del grup i al mig del carrer o dins de cadascun dels edificis.  Després de començar per la plaça del Rei, hem reconegut el Sant Jordi gòtic de la façana gòtica del Palau de la Generalitat. Ens han exposat què és el Consell de Cent, hem anat davant de la Sinagoga Major del Call, hem entrat al claustre de la Catedral, hem sabut de les sis campanes de Santa Mariawith North Face UK Outlet del Pi, ens han fet observar la façana de la porta principal de Sant Pau del Camp i la funció civil de les naus gòtiques de les Drassanes. Finalment al barri de la Ribera hem reconegut els elements gòtics de la façana i l’interior de Santa Maria del Mar i hem vist els palaus del carrer de Montcada.


Tot i que vam acabar esgotats, vam gaudir molt passejant per aquests indrets tan bonics i coneixent anècdotes de la nostra ciutat com la campana Tomassa, les tretze oques del claustre de la catedral i moltes més….!!!

 

     

 

Share this post

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *