Un lloc per viure

Un lloc per viure

TG Un lloc per viure

 

Des del principi del segon trimestre l’alumnat de 2n d’ESO està aprenent al voltant del tema de l’habitatge. Vam partir de la descripció i el dibuix del racó preferit de cada noi o noia, per passar a la representació gràfica de casa seva. Abans vam practicar amb l’aixecament del plànol de la pròpia aula i del sector de les aules de 2n d’ESO. Per arribar al plànol primer vam dibuixar, vam fer esbossos i croquis.

 

En una segona part del TG hem fet petits grups i hem escollit entre una sèrie d’encàrrecs per fer un habitatge. La Montse Gou, arquitecta, ens va explicar en una conferència com projectava una casa. Individualment hem fet una proposta a escala 1:100 o 1:50 que hem discutit en grup i finalment hem construït una opció de grup.  El plànol definitiu s’ha fet a escala 1:50 i hem construït una maqueta en cartró ploma. Per poder plantejar  i discutir la millor solució, a més del dibuix del plànol, hem utilitzat l’iPad on hem dibuixat el plànol.

 

Hem hagut de planificar-nos i distribuir-nos la feina perquè a més del plànol i la maqueta també hem hagut de fer una memòria constructiva en la què hem descrit, no només l’habitatge, sinó també les seves característiques i la seva finalitat.

 

A partir d’ara estudiarem les instal·lacions d’aigua i electricitat que tenim a casa i interpretarem el rebut de subministrament de l’aigua de casa nostra. Si tenim temps, també ens preguntarem per les famílies que viuen a les cases i n’estudiarem els diferents models.

 

Unes imatges

http://youtu.be/uht_KkDH8kg

Share this post

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *