Projecte Rius

Projecte Rius

El nou TG de 3r s’anomena Projecte Rius. Ja fa més de quinze anys que l’Associació Hàbitats va posar en marxael “Projecte Rius” per estimular la participació en la conservació i millora dels nostres rius. Al llarg d’aquests anys, centenars de voluntaris i voluntàries de tot Catalunya s’han anat fent experts en el funcionament dels ecosistemes fluvials, en els organismes que hi viuen, així com en els problemes que pateixen i en què es pot fer per intentar resoldre’ls. Des de l’Associació Hàbitats ens criden per aquest voluntariat i ara ens hem de fer experts i expertes en rius.

 

L’alumna Chari M. ens ho explica molt bé en el seu text, que adjuntem a continuació.

 

Ara ja sé què farem (per Chari M.)

 

ARA JA SÉ QUÈ FAREM

 

El nostre encàrrec es basa en analitzar un tram de la Riera de Martinet dos vegades a l’any, una a la primavera i una altra a la tardor. Nosaltres però, en farem dues encara que ambdues tindran lloc a la primavera.

 

La Riera de Martinet té inici a les coordenades E: 441012.2m i N: 4630604.7m, prop del Brull; un municipi d’Osona. En canvi, aquest desemboca a les coordenades E: 437276.2m i N: 4625745.9m, com afluent del riu Congost.

 

Analitzar la Riera de Martinet consisteix en observar si hi ha qualsevol mena de deixalla o residu a l’entorn fluvial, fixar-nos en el cabal del riu, analitzar els éssers vius que habiten a l’ecosistema fluvial i mesurar la temperatura de l’aigua.

 

Opino que aquesta serà una bona oportunitat per apropar-nos més a la natura i de canviar l’entorn monòton de la ciutat al menys per un dia. A més, aprendrem a analitzar les aigües i l’entorn fluvial d’un riu, i quin millor lloc que la Riera de Martinet? Serà una gran experiència en la que gaudirem i aprendrem a la vegada.

 

Share this post

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *